Aprofita les ampolles PET per a la teva impressora 3D

Estem tots d’acord que el reciclatge de plàstics comporta un esforç logístic considerable. Mentre treballaven en un makerspace de Rwanda, Swaleh i Reiten Cheng, van descobrir que molts vilatans no podien utilitzar les impressores 3D, a causa de l’elevat preu de la importació de filament al país. També van observar la manca d’infraestructura per reciclar ampolles de plàstic a Rwanda. I van crear “Polyformer “una màquina, que recicla ampolles PET (el 90% de les ampolles d’aigua de plàstic són PET) convertint-les en filaments per a impressores 3D .

La màquina no està a la venda, la pots construir tu mateix amb una impressora 3D i el manual d’instruccions.

Al web trobaràs els enllaços per descarregar les peces i la resta de components són fàcils d’obtenir. La seva arquitectura modular permet modificar la màquina al gust i la forma L vertical minimitza la quantitat d’espai que ocupa. https://www.reiten.design/polyformer

Aquesta idea va ser guardonada amb el prestigiós premi internacional de disseny James Dyson Award .

En convertir les ampolles de plàstic usades en filament per a impressores 3D, Polyformer ajuda a reduir la quantitat de residus que pararan als abocadors i proporciona un material barat i abundant per a enginyers i dissenyadors, especialment als països en desenvolupament. La vostra idea proporcionarà noves oportunitats a altres inventors per crear prototips de les vostres idees utilitzant la impressió 3D.

Sir James Dyson, fundador i enginyer en cap de Dyson.

Actualment, Swaleh i Reiten estan construint nous Polyformers per desplegar-los als seus makerspaces associats a Rwanda i estan dissenyant nous invents dins del projecte Polyformer, com el Polyjoiner, el Polydryer i el Polyspooler.

  • Polyjoiner : Una ampolla de plàstic estàndard de 500 ml només pot produir 3 m de filament, cosa que no és suficient per a la majoria dels treballs d’impressió. Per això, Swaleh i Reiten han desenvolupat el Polyjoiner, un mecanisme que pot unir automàticament diversos fils de filament d’impressora en una sola peça llarga.
  • Polydryer : El PET és higroscòpic, cosa que significa que una ampolla d’aigua de plàstic pot absorbir part de l’aigua amb què s’omple. La presència d’aigua al filament afecta negativament la qualitat de la impressió. Per això, Swaleh i Reiten estan desenvolupant Polydryer, una màquina de baix cost que evapora la humitat del filament de les impressores 3D.
  • Polyspooler : Els filaments llargs de les impressores 3D s’han d’enrotllar en una bobina. Això garanteix que el filament no s’enredi mentre la impressora està funcionant. L’equip de Polyformer està desenvolupant el Polyspooler, una senzilla màquina que enrotlla automàticament el filament reciclat, cosa que fa més pràctic el seu ús.

 

En resum, el Polyformer és una màquina recicladora d’ampolles PET que ofereix una solució eficient, versàtil, de baix cost i respectuosa amb el medi ambient per al reciclatge del plàstic. I lidera el camí cap a un futur més sostenible en la gestió de residus plàstics. Ens sembla una idea estupenda. I a tu?

Disclaimer: Imatges de James Chou. Via @Diegoquirozl i Ecoinvents

Si has arribat fins aquí, no paris! Continua navegant per la nostra web,aquí tens unes propostes